ماهیت حقوقی عمل صرافی
صرافی در لغت به معنای داد و ستد انواع پول است. پیدایش آن به عنوان یک حرفه را میتوان ناشی از نیاز مردم به تعیین وصحت وزن وعیارمسکوکات گوناگونی دانست که در قرون پیشین رواج داشتند وناآگاهی از وزن و عیار صحیح آنها میتوانست زیان بار باشد.
این حرفه از قدیم در ایران رواج داشت ولی ازقرن نوزدهم همزمان با رشد تجارت داخلی وخارجی، رونق وگسترش بیشتری یافت به طوری که تا پیش از پیدایش بانکداری در ایران صرافان نه تنها در بیشتر شهرهای ایران نمایندگی داشتند ودر تقریباً در سراسر کشور فعالیت میکردند، بلکه حوزه فعالیتهای خود را به بازارهای بینالمللی (بغداد، هند و روسیه) نیز تعمیم داده بودند.
هم زمان با تکامل این حرفه، تخصص و تقسیم کار نیز میان آنها نمایان شد به نحوی که بعضی صرفاً به مبادله پول میپرداختند، عدهای با عملیات کارگشایی در مقابل وثیقه وام میدادند، و گروهی نیز بروات را تنزیل میکردند و در زمینه معامله اوراق تجاری فعال بودند. فعالیت صرافان بر دو رکن یعنی برات وبیچک مبتنی بود…
الزام صرافیها به ثبت معاملات در سنا و صدور فاکتور رسمی
به گزارش باشگاه خبری فارس «توانا» بانک مرکزی در اطلاعیهای همه صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی را ملزم به درج عملیات خرید و فروش ارز در سنا و صدور فاکتور ممهور کرد.
در این اطلاعیه آمده است: تمامی صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی موظفند هنگام خرید و فروش ارز (300 دلار به بالا) اطلاعات خرید و فروش را در سیستم سنا وارد نموده و به مشتریان فاکتور ممهور به مهر صرافی بدهند.
بدیهی است به صرافیهایی که اطلاعات فوق را در سیستم یادشده درج نکنند، در مرحله اول به آنها تذکر جدی داده خواهد شد و در مرحله دوم نیز صرافی، تعطیل و مجوز آن به افراد متقاضی جدید واگذار میشود.
در پایان آمده است: این اعلام به منزله اطلاعیه کتبی به تمامی صرافیهای مجاز است و کانون صرافیها و بازرسان بانک مرکزی ضمن کنترل این مهم، با صرافیهای خاطی برخورد جدی خواهند نمود.
دستورالعمل خرید و فروش ارز در صرافیها
به گزارش واحد مرکزی خبر، به منظور تامین نیازهای متقاضیان اعم از مسافرین، دانشجویان، بیماران، واردکنندگان و صادرکنندگان به مبادلات ارزی به همه صرافیهای دارای مجوز و مجهز به سامانه سنا اجازه داده شده است برای خرید و فروش ارز با نرخ توافقی اقدام کنند.
رعایت این موارد در صرافیها الزامی است:
1- همه صرافیها مکلفند صرفا” از سامان سنا جهت ثبت اطلاعات مربوط به عملیات خرید ، فروش، تبدیل و حواله ارزی استفاده کنند و به کارگرفتن سایر نرم افزارها مجاز نیست.
2- ثبت مشخصات فردی به ویژه کد ملی برای اشخاص حقیقی و ثبت شناسه ملی برای اشخاص حقوقی به همراه مشخصات کامل نماینده قانونی آن الزامی است.
3- صرافیها مکلفند برای عملیات خرید ، فروش، تبدیل و حواله ارزی ، برگه فروش سامانه سنا را مهر صرافی بزنند و به محض انجام معامله در اختیار مشتریان خود قرار دهند.
صدور سایربرگه های فروش تخلف محسوب می شود.
4- مرجع تعیین حداقل و حداکثر کارمزد قابل دریافت برای حواله های ارزی، کانون صرافان ایرانیان است و باید پس از اعلام در معرض دید مشتریان قرار گیرد.
تبصره 1: تاقبل از تعیین حداقل و حداکثر کارمزد در کانون ، تعیین و اخذ کارمزد با توجه به عرف بازار و به صورت توافقی، بلامانع است.
تبصره 2: ثبت کارمزد دریافتی در سامانه سنا الزامی است.
5- تخلف از مفاد این دستورالعمل علاوه بر تعلیق یا ابطال مجوز فعالیت صرافی، موجب برخورد قانونی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
6- صرافیها مکلفند این دستورالعمل را به همراه نمونه برگه فروش سامانه سنا در معرض دید مشتریان قرار دهند.

شرایط و نحوه خرید دلار دولتی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی
خبرگزاری فارس: شرایط خاص حاکم بر بازار ارز در هفتههای اخیر سوالاتی را برای برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی درباره نحوه خرید دلار با نرخ دولتی به وجود آورده است، تماس برخی از فعالان اقتصادی با گروه اقتصادی فارس در این باره دستمایه تهیه این گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامههایی جداگانه به صرافیهای دارای مجوز از این بانک شرایط جدیدی را برای فروش دلار به آنها اعلام کرد.
گزارشهای خبرنگار فارس از شرایط و بخشنامههای جدید بانک مرکزی برای فروش دلار تماسهای برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی را با این خبرگزاری به دنبال داشت که میپرسیدند شرایط جدید بانک مرکزی به طور دقیق به چه نحوی است.
از همین رو خبرنگار فارس به تشریح برخی از این شرایط پرداخت؛ بانک مرکزی در بخشنامههای خود به صرافی ها آورده است: مقتضی است صرافیها -ی دارای مجوز بانک مرکزی- نسبت به فروش ارز به میزان حداکثر یک میلیون دلار به صرافیهای دارای مجوز، حداکثر ده هزار دلار به اشخاص حقوقی و دو هزار دلار به اشخاص حقیقی اقدام نمایند.
طبق مندرجات این بخشنامهها برای فروش دلار به اشخاص حقیقی ارائه اصل و کپی کارت ملی و یا سایر اطلاعات مورد نیاز ضروری بوده و اشخاص حقوقی نیز مدارک مربوط به ثبت شرکتی و نیاز ارزی را بایستی به صرافیهای دارای مجوز ارائه دهند.
به گزارش فارس، صرافیهای مجاز با ارایه مجوز از بانک مرکزی اعتبار دار و نامه درخواست رسمی و دریافت فیش و واریز مبلغ مورد نیاز حداکثر تا ساعت 11 ظهر به حساب صرافی میتوانند به صرافی بانک ملی و ملت برای خرید دلار مراجعه کنند.
صرافی ملی در اطلاعیهای جداگانه به مراجعهکنندگان خود تاکید کرده است: “پولی که بدون مجوز به حسابهای صرافی ملی ایران واریز گردیده است، حداقل تا یک ماه مسترد نخواهد شد. “
اما امروز بانک مرکزی در بخشنامهای جداگانه به صرافیهای مجوز دار ابلاغ کرده است که پرداخت ارز در مقابل پاسپورت و بلیط به مسافران تا سقف 2000 دلار صورت گیرد.
بنابراین مدارک مورد نیاز برای تهیه دلار توسط اشخاص حقیقی بلیط به همراه پاسپورت و اصل و کپی کارت ملی است.
همچنین طی روز جاری اسدپور مدیر صرافی ملی به خبرنگار فارس از ارائه پیشنهادی به رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر فروش دلار در فرودگاهها به مسافران خبر داده و گفته بود: نیازی نیست که با ارائه کارت ملی به مردم عادی دلار فروخته شود.
صرافی ها باید معاملات ارزی را ثبت کنند
صرافی ها باید معاملات ارزی را ثبت کنند بانک مرکزی جمهوری اسلامی با اشاره به راه اندازی نرم افزار یکپارچه صرافیها با نام SANA (سامانه نظارت ارز) اعلام کرد: صرافان کشور موظف به ثبت تمامی معاملات ارزی در این سامانه هستند. به گزارش واحد مرکزی خبر،آمار و تراکنشهای روزانه صرافیها در سامانه مذکور ثبت می شود و بانک مرکزی هم آمارهای ارسالی را به صورت لحظهای بررسی می کند. بانک مرکزی هشدار داده است با صرافیهایی که از ثبت معاملات ارزی در سامانه سنا خودداری کنند، برخورد خواهد شد. صرافی هایی که تاکنون موفق به نصب نرمافزار سنا نشدهاند یا نرمافزار نصب شده با مشکل مواجه شده است ، می توانند مراحل نصب نرم افزار را از سایت بانک مرکزی جویا شوند. برای نصب صحیح و سریع نرم افزار بهتر است از فرد آگاه به مسائل رایانه کمک گرفته شود.
مردم مایحتاج ارزی را فقط از صرافیهای مجاز تامین کنند
مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیر بانکی بانک مرکزی به مردم هشدار داد که مایحتاج ارزی خود را از صرافیهایی تامین کنند که دارای مجوز لازم از بانک مرکزی هستند.
در گذشته موسسات و شرکتهای صرافی مجوز فعالیت خود را از اتحادیههای مختلف دریافت میکردند، اما بانک مرکزی اعلام کرده بود که زمان این مجوزها سپری شده است.
مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: مردم با صرافیهایی معامله کنند که دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی هستند، در غیر این صورت چنانچه برای آنها مشکلی در ارتباط با تامین ارزی پیش آید، حتی در محاکم قضایی نیز به سختی میتوان به آن رسیدگی کرد و حق و حقوق ذی نفع را گرفت.
در خصوص اثرگذاری صرافیها بر کاهش یا افزایش قیمت سکه باید گفت صرافیهای تحت نظارت بانک مرکزی به عنوان بازوان این بانک در بازار ارز و صرافی فعالیت میکنند، بنابراین در ارتباط با روند افزایشی قیمت سکه و ارز همواره مثبت عمل کردهاند و سود کمی از عملیات خرد و فروش خود دریافت میکنند.
چرا مستقیم سراغ صرافی نرویم؟
اگرچه بنگاههای صرافی، روزانه عملیات حواله ارز خارجی به حساب اشخاص دیگر را انجام میدهند، اما اشخاص در شرایط متفاوت به خصوص هنگامی که قصد دارند مبلغ زیادی ارز خارجی را خریداری یا به فروش برسانند یا آن را به حساب شخص دیگر واریز کنند، به سراغ هر بنگاه صرافی نمیروند.
بنابراین شناخت بنگاه صرافی برای مشتریانی که قصد خرید و فروش یا انتقال ارز را دارند، بسیار مهم میباشد.
از سوی دیگر به دلیل اهمیت وجود اصل سرعت در معاملات تجار، این اشخاص نمیتوانند بهترین بنگاههای صرافی را در کمترین زمان شناسایی کنند و از خدمات آنها استفاده کنند.
این نکته در خصوص اشخاصی همچون دانشجویان بین المللی نیز صادق است.
بنابراین وجود کارگزاران صرافی و تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی میتواند در یافتن بهترین صراف با بهترین قیمت و نرخ ارز بسیار موثر باشد.
کارگزاران صرافی، با برخورداری از اطلاعات جامع ناشی از تحقیق و تجربه و برخورداری از مهارت ارتباط با صرافان در سراسر ایران، میتوانند بهترین اطلاعات را با کمترین هزینه در اختیار مشتریان خود قرار دهند.
در واقع کارگزاران، بهترین صرافان در کشور را با توجه به سفارش و دستورات مشتریان خود، که در فرم قرارداد مطرح میشود، به آنها معرفی میکنند و بر اساس مندرجات نمونه قرارداد کارگزاری صرافی، مقدمات شکل گیری ارتباط میان آنها را فراهم میکنند.
کارگزار طرف فرم قرارداد کارگزاری صرافی ویژگیها و وظایفی را دارا میباشد که در ادامه به آنها اشاره میشود.
همچنین در این نوشتار به مهمترین نکات حاکم بر قرارداد نیز اشاره میکنیم.
چرا از گزینه کارگزار صرافی استفاده کنیم؟
چنانچه بیان کردیم امروزه بازار بنگاههای صرافی در سراسر ایران به صورت باور نکردنی گسترش یافته است. اگرچه بسیاری از تجار با تجربه، همچنان از بنگاه صرافی مورد اعتماد خود، ارز مورد نیاز را خریداری میکنند، اما با توسعه تجارت، نیاز به برخورداری از اطلاعات لازم نسبت به صرافان معتبر با نرخ ارز مناسب در میان سایر تجار احساس میشود.
همچنین شما به عنوان یک دانشجوی بین المللی که قصد دارید هزینه خوابگاه یا دانشگاه خود را به حساب آنها واریز کنید، با استفاده از کارگزاری مجرب و حرفهای، نه تنها زمان خود را حفظ میکنید بلکه میتوانید از اتلاف هزینههای احتمالی در آینده جلوگیری کنید.
در واقع، مراجعه به کارگزار صرافی به عنوان متخصص در یافتن مناسبترین صرافی با در نظر گرفتن بهترین شرایط و کمترین هزینه میتواند تجربه خوشایندی را برای شما به همراه داشته باشد.
بنابراین بسیار روشن است که استفاده از کارگزار صرافی به عنوان واسطهای میان شما و بنگاه صرافی مطلوب از چه اهمیتی در دنیای تجارت و کسب و کار امروزی برخوردار است.
همچنین در بسیاری از اقدامات افراد همچون حواله ارز به خارج از کشور یا دریافت مبالغ از کشورهای مربوطه ، تنظیم متن قرارداد کارگزاری صرافی بسیار تاثیر گذار است.

کارگزار صرافی چه کسی است؟
اشاره کردیم که نهادها و موسسات بانکی در سراسر جهان تا حدودی در کنار بنگاههای صرافی فعالیتهایی همچون خرید و فروش و حواله ارز به کشورهای خارجی را انجام میدهند.
با این وجود، حضور کارگزاران صرافی در عرصه تجارت کنونی به عنوان واسطه میان مشتریان و بنگاههای صرافی، مانند گذشته به بازار این بنگاهها نسبت به بانکها رونق تازهای بخشیده است.
کارگزاران طرف فرم قرارداد کارگزاری صرافی برخلاف بانکها و موسسات مالی واقع در سراسر دنیا که انواع خدمات را به مشتریان خود ارائه میدهند، به صورت حرفهای شما را تنها در خصوص یافتن بهترین صراف در کشور، راهنمایی میکنند.
در واقع آنان بر روی حیطه تخصصی مربوط به خود تمرکز دارند و با توجه به آنکه از اطلاعات کافی و تجربه لازم برخوردار هستند، به شما در زمینه حرفه تخصصی خود یاری میرسانند.
اشخاص کارگزار، هنگامی که شما قصد دارید برای اهداف تجاری یا شخصی خود، ارز کشور مورد نظرتان را خریداری کنید، شما را از جزئیات خرید و فروش مطلع میسازند و در کوتاهترین زمان ممکن با توجه به دستورات شما اقدامات لازم را انجام میدهند.
با استفاده از کارگزاری مطمئن و تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی با او برای تحکیم هر چه بیشتر رابطه، خرید و فروش ارز را برای خود آسان کنید و بدون هیچ گونه دغدغه خاطر، سایر فعالیتها و کارهای روزمرره خود را انجام دهید.
انتخاب کارگزار موضوع فرم قرارداد کارگزاری صرافی
شرایط پیچیده است و شما تا به حال متن قرارداد کارگزاری صرافی را تنظیم نکردهاید. در این میان مشکل دیگری نیز وجود دارد!
برای مثال، شما دانشجو هستید و سالها وقت خود را صرف مطالعه و تحقیق و پژوهش کردهاید و تا به حال شخصاً وارد دنیای تجارت نشدهاید و از ویژگیکارگزاران و شرایط آنها مطلع نیستید.
از طرفی دیگر نمیتوانید به هر بنگاه صرافی که در خیابانها میبینید اعتماد کنید و حواله ارز خود را که ممکن است حداقل چند هزار دلار یا یورو باشد، به آنها بسپارید.
یا به عنوان مثال ممکن است تاجری باشید که بدون وقفه سعی دارید کالایی را به کشور وارد کنید و در برابر آن باید 1500 دلار به حساب شرکت فروشنده در خارج از کشور انتقال دهید.
یافتن بنگاه صرافی معتبر و استفاده از کارگزاری دلسوز و متعهد در میان هزاران نفر و تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی با وی دشوار است اما راه حل دارد.
در این قسمت 2 نکته مهم در خصوص انتخاب اشخاص کارگزار را بررسی میکنیم و شما را در انتخاب کارگزاری شایسته و داشتن تجارتی پرسود و رابطهای مستحکم، یاری میکنیم.
آیا کارگزار شما فعالیت خود را مطابق قانون انجام میدهد؟
در انتخاب کارگزار خود و در اولین مرحله، توجه داشته باشید که کارگزار باید بر اساس قوانین عام و خاص صادره از دستگاههای قانونگذاری کشور برای شما فعالیت انجام دهد.
در واقع اولین گام برای شناسایی یک کارگزار حرفهای، احترام به قانون و عمل به آن میباشد. بدون شک هنگامی که کارگزار صرافی نسبت به قانون و آیین نامههای صادره متعهد باشد،
برای حفظ اعتبار و اخلاق حرفهای خود، نسبت به مشتریان نیز متعهد است و به مفاد نمونه قرارداد کارگزاری صرافی نیز پایبند خواهد بود.
اهمیت قانونی بودن فعالیت کارگزار آنچنان مهم است که بند 5 ماده 1 دستورالعمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها نیز به آن اشاره کرده است.
به عنوان طرف نمونه قرارداد کارگزاری صرافی ، باید نرخ ارز مورد نیاز خود و هزینه را با یکدیگر مقایسه کنید.
بیان کردیم که کارگزاران ارز در حال حاضر در مقابل بانکها و موسسات مالی قرار دارند و میتوانند نرخ ارز مورد نیاز شما را به قیمت ارزانتر به شما ارائه دهند.
بنابراین این نکته واضح است که کارگزاران صرافی، ارز مورد نیاز شما را با قیمت و تشریفات کمتر به شما ارائه میدهند و میزان هزینه شما نیز در مراجعه به کارگزاران کاهش مییابد. اما ممکن است برخی از سودجویان، با توجه به عدم اطلاع شما از قیمت واقعی ارز در بازار و عدم تجربه کافی شما، نرخ ارز بین بانکی را برای شما شرح دهند.
این دسته از اشخاص مشتری را به سوی خود میکشانند و با بیان نرخ میان بانکی، ممکن است حتی صرافی مناسبی را به مشتری خود معرفی نکنند!
بنابراین در این خصوص دقت کنید و شخصاً نرخ ارز و هزینه احتمالی را با یکدیگر مقایسه کنید.
در واقع این نکته به قدری مهم است که پیشنهاد میکنیم پیش از تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی در خصوص آن اطلاعات کسب کنید.
مدتی که کارگزار برای انتقال ارز هزینه میکند
شما به عنوان شخص تاجر یا فردی که زمان برای او بسیار ارزشمند است، ممکن است بخواهید زمان انتقال ارز توسط کارگزار یا بنگاه پیشنهاد شده توسط وی را مورد بررسی قرار دهید.
در سراسر جهان، بسیاری از کارگزاران مجرب و حرفهای که از امکانات و تکنولوژی مناسب برخوردار هستند، در طول یک یا دو روز، ارز مورد نیاز شما را از طرف یکی از بنگاههای صرافی، به حسابی در کشوری دیگر انتقال میدهند.
در ایران نیز معمولا کارگزاران، با توجه به تخصص و ارتباطات و تشکیلاتی که از آنها برخوردار هستند، پس از تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی به سرعت برای شما ارز مورد نظرتان را با توجه به مقداری که در قرارداد به آن اشاره شده است، به حسابی دیگر منتقل میکنند.
همچنین آنها در تبدیل ارز خارجی به پول رایج کشور و انتقال حقوق شما از خارج از کشور به حسابهای بانکی در ایران، معمولا در مقطع زمانی که در بالا به آن اشاره شد، اقدامات لازم را انجام میدهند.
البته توجه داشته باشید که بر اثر مشکلاتی همچون سیاست کشورها و کشوری که قصد دارید ارز را به حسابهای بانکی آن منتقل کنید، ممکن است تاخیر در انتقال به وجود آید.
در حالت کلی امروزه با توجه به بازار رقابتی میان تجار و سرعت در خرید و فروش و انجام معاملات، انتقال سریع وجه به حسابی دیگر اولین دغدغه هر تاجر یا بسیاری از افراد دیگر میباشد.
همچنین از جمله سایر نکات که باید پیش از تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی مورد توجه قرار گیرند عبارتاند از: حمایت کارگزار از مشتریان خود، برخورداری از تکنولوژی لازم همچون لپتاپ و تلفن همراه و… .
نکاتی که باید در تنظیم نمونه قرارداد کارگزاری صرافی رعایت شوند:
مشخصات طرفین قرارداد را به صورت دقیق بنویسید
مشخصات طرفین شامل نام و نام خانوادگی، اقامتگاه یا محل سکونت، شماره شناسنامه، شماره ملی و… میباشد.
یکی از مهمترین قسمتهای یک قرارداد کارگزاری صرافی ، توجه به این قسمت از قرارداد میباشد.
گرچه در وهله اول به نظر میرسد این قسمت از اهمیت آنچنانی برخوردار نیست اما این دیدگاه ناشی از بیاطلاعی نسبت به بندهای قرارداد کارگزاری صرافی است.
در واقع مراجع قضایی، اظهارنامهها، اخطاریهها و سایر نامههای مربوطه را به نشانی اقامتگاه موجود در متن قرارداد کارگزاری صرافی ارسال میکنند و این اسناد، به نام طرفین قرارداد صادر میشوند.
اگرچه اصل بر این است که فرد محل سکونت خود را به عنوان اقامتگاه انتخاب میکند اما مطابق ماده 1010 قانون مدنی، افراد میتوانند اقامتگاهی غیر از محل سکونت خود را در متن قرارداد کارگزاری صرافی ذکر کنند که در اصطلاح به آن اقامتگاه انتخابی گفته میشود.
با تعیین اقامتگاه انتخابی در متن قرارداد کارگزاری صرافی ، کلیه اسنادی که مورد اشاره قرارگرفتند، به آدرس این اقامتگاه ارسال میشوند و مراجع قضایی فرض را بر این میگیرند که طرفین از مندرجات این اسناد اطلاع دارند.
موضوع فرم قرارداد کارگزاری صرافی
در نگارش قرارداد کارگزاری صرافی حتماً به تعیین موضوعی مناسب متناسب با محتوای قرارداد توجه داشته باشید.
موضوع قرارداد کارگزاری صرافی به صورت مستقیم ماهیت قرارداد شما را مشخص میکند.
اگرچه بسیاری از افرادی که در حیطه نگارش قرارداد کارگزاری صرافی تخصص لازم را ندارند چنین تصور میکنند که توجه به موضوع قرارداد به اندازه محتوای آن، از اهمیت کافی برخوردار نیست اما توجه داشته باشید که موضوع در کنار محتوا از جمله ارکان اصلی قراردادهای تجاری و مدنی است.
اگرچه قضات و مراجع قضایی برای صدور حکم و سایر اسناد، محتوا را در اولویت کار خود قرار میدهند، اما این دلیل نمیشود که طرفین موضوعی مناسب را برای قرارداد خود تعیین نکنند.

مدت در نمونه قرارداد کارگزاری صرافی
در هر قرارداد اعم از تجاری و مدنی، طرفین باید زمان آغاز و پایان همکاری و ارتباط میان خود را در متن قراردادشان بیان کنند.
در قرارداد موضوع این نوشتار نیز، طرفین باید حتماً زمان شروع همکاری و پایان آن را به صورت صریح ذکر کنند.
البته بیان این نکته واجب است که نوشتن مدت زمان به معنای ایجاد تاریخ انقضاء برای قرارداد مربوطه نیست.
شما میتوانید در صورتی که تمایل به همکاری با طرف مقابلتان را داشته باشید، قرارداد اخیر را دوباره تمدید کنید و در نتیجه به تنظیم یا تهیه مجدد قرارداد نیاز نخواهید داشت.
مرجع حل اختلاف در نمونه قرارداد کارگزاری صرافی
شما به عنوان یکی از طرفین قرارداد فوق، باید مرجع حل اختلاف را با توجه به توافقات خود و طرف مقابل در متن آن ذکر کنید.
در بسیاری از قراردادهای امروزی، در ابتدا، مذاکرات دوستانه و ارائه پیشنهادات از سوی طرفین و اشخاص ثالث معیار قرار میگیرد.
لذا در صورتی که طرفین قرارداد از این راه، نتوانستند اختلافات خود را حل و فصل کنند، مراجعه به مراجع قضایی ذی صلاح در اولویت آنها قرار خواهد گرفت.
اهلیت طرفین در قرارداد کارگزاری صرافی
برای تنظیم قرارداد کارگزاری صرافی و همکاری در این زمینه، طرفین باید از اهلیت قانونی برخوردار باشند. ماده 210 قانون مدنی این نکته را مورد تاکید قرار داده است و ماده 211 قانون مدنی به تعریف اهلیت اشاره کرده است.
مطابق ماده 227 قانون مدنی، در صورتی که یکی از طرفین به تعهدات خویش عمل نکند، وقتی محکوم به پرداخت خسارت میشود که نتواند ثابت کند عدم ایفای تعهد به علت یک عامل خارجی صورت گرفته است.
مطابق ماده 264 قانون مدنی، تعهدات طرفین نمونه قرارداد کارگزاری صرافی به یکی از روشهای ایفای تعهدات، اقاله، ابرا، تبدیل تعهد و تهاتر از بین میرود.